SUSTENABILITATE

Raport sustenabilitate 2023

La BRINEL, suntem profund implicați în minimizarea amprentei noastre de carbon. Deși suntem o companie de servicii și nu contribuim direct la poluare, înțelegem rolul semnificativ pe care îl jucăm în lanțul progresului ecologic. Prin urmare, în viziunea noastră comună cu iQanto - SNEF Groupe pentru dezvoltare durabilă, am depus eforturi semnificative împreună cu partenerii locali pentru a reduce amprenta de carbon. Acțiunile noastre de responsabilitate socială corporativă sunt variate, acoperind domenii precum cultură, sănătate, sport, responsabilitate socială și responsabilitate ambientală.

Prin aceste inițiative, ne propunem să nu fim doar o companie preocupată de prezent, ci și un agent al schimbării pozitive pentru viitor. Suntem mândri să contribuim la crearea unei culturi organizaționale axate pe sustenabilitate, unde fiecare angajat este încurajat să aducă idei inovatoare în procesul de transformare către o lume mai verde și mai sănătoasă. Cu fiecare pas pe care îl facem, ne consolidăm angajamentul nostru față de mediul înconjurător și ne străduim să lăsăm o moștenire durabilă pentru generațiile următoare.

PROIECTE VERZI

IGIENIZAREA LACULUI TARNIȚA 2023

2600

SACI DEȘEURI COLECTAȚI

8,5

KM IGIENIZAȚI

150

DE VOLUNTARI

Misiunea ecologică a avut loc pe parcursul a trei zile și a fost un succes. Impactul a fost combaterea poluării la Lacul Tarnița – principala sursă de apă a orașului Cluj-Napoca. BRINEL a susținut pentru al treilea an consecutiv inițiativa organizată de CAR Cluj. Citiți povestea completă aici

IGIENIZAREA LACULUI BELIȘ 2021-2022

4500

SACI DEȘEURI COLECTAȚI

300

DE VOLUNTARI

În vara anului 2021, am participat și am susținut o altă acțiune verde organizată de CAR Cluj, care a avut ca scop curățarea lacului Beliș pentru combaterea poluării. Aceasta a fost prima etapă de igienizare. A doua etapă a proiectului de igienizare și curățare a lacului Beliș a avut loc în 2022. Și de această dată, BRINEL a fost un partener important. Citiți povestea aici.

 

IGIENIZAREA ZONELOR ACCIDENTATE ÎN PADIȘ

900

SACI DEȘEURI COLECTAȚI

2900

KG PLASTIC ȘI METAL

520

KG STICLĂ

100

DE VOLUNTARI

Igienizarea zonelor accidentate și greu accesibile din Padiș a reprezentat o acțiune inițiată de CAR Cluj pe care am susținut-o pentru conservarea mediului înconjurător și combaterea poluării. Citiți povestea aici.

PLANTĂM PĂDUREA CCIFER ÎN LIPĂNEȘTI

9250

ARBORI PLANTAȚI ÎN 2023

11000

ARBORI PLANTAȚI ÎN 3 ANI

100

ARBORI PLANTAȚI DE BRINEL

476

TONE EMISII C COMPENSATE

Pentru al doilea an consecutiv, BRINEL s-a implicat în acțiunea de plantare de la Lipănești, o acțiune coordonată de CCIFER - Camera Franceză de Comerț și Industrie. O parte din colegii noștri au contribuit alături de alți peste 300 de voluntari la plantarea a 9250 de arbori. Astfel, 11.000 de salcâmi au fost plantați la Lipănești, Prahova, în 3 ani, ceea ce reprezintă echivalentul a 476 de tone de emisii de carbon ♻️ compensate.

PARTICIPARE LA CHALLENGE-UL SPORTIV CCIFI

578.587

pași

375

km cu bicicleta

7

km hiking

12

km în alergare

Am participat la challenge-ul sportiv international organizat de CCIFI pentru protecția mediului și reducerea amprentei de carbon.

Corporate Social Responsibility

PARTENERI TRANSYLVANIA OPEN 2023

Pentru al doilea an consecutiv am fost susținători ai celui mai bun turneu WTA 250 din 2022 care aduce împreună cele mai bune jucătoare de #tenis feminin din România și din întreaga lume. Prin această inițiativă ne implicăm activ în #comunitate, promovând un stil de viață sănătos prin sport.

PARTENERI FESTIVALUL TENJIN MATSURI

BRINEL a fost sponsor la Festivalul Tenjin Matsuri, care a avut loc la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București. Evenimentul a fost o ocazie unică de a descoperi cultura japoneză prin show-uri impresionante de tobă Taiko, dansuri tradiționale și parade pline de culoare.

PARTENERI ACADEMIA INNOVA 2.0

Susținem activ dezvoltarea mediului educațional prin inițiative care se adresează direct acestora. În 2023 am susținut proiectul Academia Innova 2.0 organizat de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj-Napoca,  USAMV Cluj-Napoca, Agence Universitaire de la Francophonie (AUF), UBB și UT din Cluj.

PARTENERI FESTIVALUL GEORGE ENESCU

Credem că Festivalul Internațional George Enescu este o manifestare culturală de excepție, care aduce împreună oameni din întreaga lume pentru a celebra muzica și cultura. Suntem încântați să fim parte a acestui eveniment și să sprijinim misiunea sa de a promova arta și cultura românească.

PARTENERI DANUBIUS SUMMER SCHOOL

BRINEL a fost susținător principal al Școlii de vară DANUBIUS, o acțiunie care a oferit oportunitatea studenților și cadrelor didactice să cerceteze și să evalueze calitatea și managementul resurselor de apă ale sistemului fluviu Dunăre – Delta Dunării – Marea Neagră.

SUSȚINEREA TÂRGURILOR CARITABILE

Am organizat și susținut două târguri caritabile dedicate sărbătorilor de Crăciun și 8 Martie prin care copiii de la Casa de Copii ,,Căsuța Bucuriei’’ și-au prezentat decorațiile și mărțișoarele realizate handmade. Echipa BRINEL a putut să achiziționeze din creațiile copiilor.

Dedicarea noastră pentru inițiativele ecologice și durabile a avut ca rezultat un impact pozitiv semnificativ, după cum o demonstrează eforturile noastre de neutralitate a carbonului. Unul dintre proiectele noastre emblematice, în care suntem implicați activ, este proiectul "Plantos la forêt CCIFER".

Prin sprijinul nostru pentru această inițiativă de reîmpădurire, am reușit să neutralizăm cu succes 2,10 tone de emisii de CO2. Suntem încântați să împărtășim certificatul, emis de The Zero Fund.