Andrei Savin este noul Director General al BRINEL

BRINEL, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții și servicii IT din România, anunță numirea lui Andrei Savin în funcția de Director General, începând cu această săptămână.

Andrei Savin are o experiență de business de mai bine de 17 ani la companii ca Nortel Networks, Vodafone și IBM, construind parteneriate și livrând programe de transformare digitală atât pentru piața locală, cât și pentru clienți Fortune 500 din Europa și Statele Unite ale Americii. În ultima experiență la IBM Consulting, a coordonat activitatea de consultanță a diviziei de servicii de transformare de business din cadrul centrelor de inovație din EMEA și a livrat programe de transformare digitală pentru clienți din diverse industrii (banking, retail, telecom, distribuție). Alături de echipă, Andrei a construit divizia de livrare de servicii IBM iX care se axează pe transformarea portofoliului digital al clienților, de la crearea identității brandului, la noi experiențe digitale, transformare de marketing, e-commerce și vânzări. El are un parcurs profesional remarcabil, trecând de la rezolvarea problemelor tehnice ale clienților la conducerea echipelor regionale și globale în zone de tehnologie.

Prin expertiză și devotament pentru IT, Andrei Savin are capacitatea de a contribui decisiv la dezvoltarea accelerată a liniilor de business BRINEL în anii care vin. 

“Tehnologia are un rol critic la nivelul diverselor industrii  ̶  transformă modelele de business al firmelor și aduce creștere și profitabilitate. În plus, competitivitatea se rezumă, de cele mai multe ori, la a avea acces la expertiza și experiențele potrivite. Construind peste valorile existente ale BRINEL (tradiție, antreprenoriat, loialitate față de angajați, client și parteneri de business), vom juca în continuare un rol-cheie în procesul de transformare digitală a clienților noștri, în calitate de furnizor de soluții și servicii de infrastructură, transformare digitală și Cloud. Mă bucur, așadar, să mă alătur echipei BRINEL, o echipă dinamică și orientată în a aduce constant valoare către clienți”, a declarat Andrei Savin, Director General BRINEL.

Astfel, după mai bine de 31 de ani de activitate în afacerea pe care a construit-o, Marcel Borodi va preda poziția de conducere BRINEL către Andrei Savin. Fondatorul va rămâne implicat în activitatea strategică a Grupului SNEF în regiune, ca membru în Consiliul de Administrație al SNEF CEE, fiind alături de noul Director General pentru o tranziție cât mai lină.

“În BRINEL se regăsește o parte însemnată din viața mea. Îi doresc lui Andrei să ducă mai departe cu și mai mult succes BRINEL-ul. Are toate atuurile de partea sa și sunt convins că va fi continuarea unei povești frumoase, în care se regăsesc contribuțiile oamenilor minunați din echipa BRINEL! ”, a declarat Marcel Borodi, fondatorul BRINEL.

Compania s-a axat în ultimii ani pe zona de servicii, în special servicii cloud, fiind marcă înregistrată CloudMaster®. BRINEL va cauta o dezvoltare sinergică în cadrul grupului SNEF pe piața națională și internațională, va continua investițiile și va lărgi echipele și în 2023.

Despre BRINEL

Din 1991, BRINEL este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții și servicii IT din România, cu rol important în inovare si în transformarea digitală a afacerilor. Parteneriatele strategice cu liderii mondiali în IT și specializările avansate dobândite de echipă permit livrarea serviciilor și soluțiilor la cele mai înalte standarde, fapt validat prin multiple certificări și premii.

Portofoliul BRINEL acoperă toate etapele procesului de transformare digitală: de la soluții de infrastructură, servicii cloud, cybersecurity până la aplicații digitale de business (ERP, modernizare de aplicații) și servicii IT avansate, acoperind nevoile tehnologice din orice industrie.

Din 2018, BRINEL este o companie a grupului francez SNEF. De peste 100 de ani pe piață, SNEF a ajuns la o cifră de afaceri de 1,5 miliarde euro cu 13000 de angajați și o prezență în 30 de țări.