Soluție de management al deșeurilor prin AI

BRINEL, împreună cu partenerul său Anisoptera, vă propun o soluție de management al deșeurilor prin inteligență artificială. Obțineți analize în timp real cu identificarea și clasificarea materialelor.

Soluția se integrează perfect cu unitățile de reciclare și pune la dispoziție beneficiile tehnologiilor avansate de AI, Computer Vision și Machine Learning:

Administrare Dispozitive 

Platformă intuitivă, disponibilă atât în versiunea web cât și mobile prin care puteți administra și monitoriza dispozitivele dvs.

Computer Vision & ML 

Modelul de AI este antrenat să identifice și sa facă diferența cu acuratețe între diverse clasificări.

Vizualizare Date 

Vizualizarea datelor este îmbunătățită cu AI și are loc din panoul de control utilizând un serviciu automatizat și modular.

FUNCȚIONALITĂȚILE PLATFORMEI

  • Alerte personalizate pentru a monitoriza schimbările în procesul de reciclare;
  • Generare zilnică și lunară a rapoartelor despre capacitatea de procesare;
  • Statistici generate și interpretate de AI pentru previziuni și decizii de business;
  • Monitorizare multiplă a unităților de reciclare dintr-un singur loc, de pe un singur dispozitiv.

CUM FUNCȚIONEAZĂ PLATFORMA 

Soluția este instalată usor și este conectată la camerele din unitatea de reciclare pentru a înregistra imagini cu benzile transportatoare pe care se află materialele. Mai apoi, imaginile sunt analizate de inteligența artificială care le va traduce în informații pe un panou de control live, în timp real.

Analizele sunt cuprinzătoare și se bazează pe AI. Acest lucru le permite facilităților de colectare și reciclare să maximizeze recuperarea la fiecare linie prin evaluare fluxurilor de intrare și ieșire pentru a optimiza procesele.

1. Clienții utilizează soluția pentru a simplifica procesele de raportare, făcând auditurile și eforturile de conformare de zece ori mai eficiente.

2. Prin analiza compoziției materialelor de pe benzile transportoare, managerii de amplasament obțin o înțelegere detaliată a materialelor de pe benzi. Aceste cunoștințe le permit să își ajusteze operațiunile, ducând la o eficiență crescută și la reduceri de costuri.

3. Sistemul oferă alerte, informându-i despre orice subutilizare a benzilor sau dacă cantitatea detectată de reziduuri depășește limitele prestabilite. În programul pilot, unitatea de colectare și reciclare a reușit să reducă la jumătate volumul de materiale reciclabile pierdute din cauza reziduurilor. De atunci, managerul amplasamentului a integrat aceste date în indicatorii cheie de performanță (KPI) ai personalului, motivându-i să îmbunătățească ratele de recuperare de pe benzi.

 

Creșterea eficienței operaționale

Clienții pot optimiza procesele pentru a maximiza colectarea materialelor reciclabile, contribuind astfel la creșterea profitabilității. Până în prezent, am observat o reducere de până la 50% a reziduurilor, generând economii semnificative pentru clienți și contribuind la diminuarea deșeurilor.

Raportare și audit

Tehnologia noastră ajută la automatizarea auditului și raportării pentru instalație, reducând semnificativ numărul de ore de muncă. În cele din urmă, acest lucru oferă companiei mai mult timp pentru a se concentra pe activitățile care generează venituri.

Monitorizare în timp real

Camerele și platforma au un beneficiu auxiliar ca sistem de monitorizare în timp real. În loc ca clienții să fie nevoiți să aibă personal care aleargă prin amplasament pentru a se asigura că totul funcționează optim, sistemul poate automatiza acest lucru pentru ei.

Beneficiați de conectivitatea instrumentelor IoT și de implementarea modelelor de Computer Vision și AI într-o singură soluție.

Obțineți acum finanțare prin PNRR pentru a dezvolta și implementa tehnologii digitale avansate: AI, Cloud Computing, Big Data, Blockchain, IoT, Cybersecurity etc. Vizualizați documentul pentru mai multe informații.

DEMO