BRINEL a implementat prima soluție de mentenanță predictivă Amazon Monitron din România

PREZENTARE GENERALĂ

Rottaprint este un producător de top din România, specializat în fabricarea de etichete și soluții de ambalare de înaltă calitate. Acesta avea nevoie de o soluție de mentenanță predictivă pentru a minimiza timpii de nefuncționare neprevăzuți, pentru a asigura producția continuă și pentru a menține o calitate ridicată a produselor, optimizând în același timp costurile și îmbunătățind eficiența operațională. Valorificând expertiza BRINEL, Rottaprint beneficiază acum de prima soluție de mentenanță predictivă din România bazată pe serviciul Amazon Monitron.

480 de date 
colectate 
în fiecare zi 

$ 15k economisiți 
la fiecare oră de nefuncționare neprevazută a utilajului 

Ușor scalabil 
crescând fără probleme odată 
cu afacerea 

OPORTUNITĂȚI | PROVOCĂRILE SISTEMELOR DE MENTENANȚĂ PREDICTIVĂ 

Oportunitățile aduse de implementarea unei soluții de mentenanță predictivă pentru un producător precum Rottaprint nu sunt deloc neglijabile, variind de la reducerea timpilor morți și îmbunătățirea eficienței operaționale, până la optimizarea costurilor, sporirea satisfacției clienților și îmbunătățirea sustenabilității. Mentenanța predictivă permite detectarea timpurie a potențialelor defecțiuni ale echipamentelor și intervenția în timp util, minimizând timpii de nefuncționare nerevăzuți, asigurând producția continuă și îmbunătățind planificarea și alocarea resurselor. Mai mult, aceasta permite optimizarea planului de întreținere, reducerea activităților de mentenanță inutile și evitarea reparațiilor costisitoare, oferind date în timp real, ce permit luarea deciziilor proactive și prelungirea duratei de viață a echipamentelor, reducând costurile. Prin menținerea echipamentelor în stare optimă, mentenanța predictivă asigură o calitate constantă a produselor și reduce defectele, ceea ce duce la îmbunătățirea fiabilității procesului de producție, livrări la timp și niveluri ridicate de satisfacție și loialitate a clienților. În plus, identificarea și rezolvarea timpurie a problemelor prelungesc durata de viață a utilajelor, reduc nevoia de a le înlocui înainte de termen și contribuie la sustenabilitate prin minimizarea deșeurilor, reducerea consumului de energie și scăderea emisiilor.

Expertiza tehnică necesară pentru implementarea și gestionarea sistemelor de mentenanță predictivă reprezintă o provocare semnificativă pentru majoritatea companiilor aflate la început de drum într-o astfel de călătorie. Această tehnologie implică, de obicei, abilități speciale de analiză a datelor, machine learning, tehnologii cloud și IoT. Monitorizarea continuă și rafinarea modelelor de machine learning sunt esențiale pentru menținerea acurateței acestora, necesitând resurse tehnice și expertiză permanente.

Securitatea cibernetică devine, de asemenea, din ce în ce mai importantă, deoarece integrarea dispozitivelor IoT și a sistemelor de analiză a datelor poate spori riscul amenințărilor cibernetice, necesitând măsuri de securitate robuste pentru a proteja datele sensibile.

O altă provocare semnificativă cu care se confruntă o companie atunci când implementează o soluție de mentenanță predictivă este investiția inițială. Costul achiziționării senzorilor, a software-ului de analiză a datelor și a infrastructurii IT necesare poate fi substanțial. În plus, integrarea acestor noi sisteme cu utilajele și sistemele IT deja existente poate fi complexă și costisitoare. Gestionarea eficientă a datelor reprezintă un alt obstacol, deoarece volumul de date generate de senzori poate fi copleșitor. Asigurarea unor date exacte și de înaltă calitate este esențială pentru un sistem de mentenanță predictivă fiabil, necesitând mecanisme robuste de gestionare a datelor.

“Amazon Monitron ne-a oferit datele necesare pentru a menține linia noastră de producție într-o condiție optima și pentru a obține vizibilitate asupra proceselor noastre, permițându-ne să prezicem și să prevenim întreruperile neplanificate în funcționarea echipamentelor.” 

Ciprian Popovici, Șef Serviciu IT, Rottaprint

SOLUȚIE | UTILIZAREA AMAZON MONITRON PENTRU MENTENANȚĂ PREDICTIVĂ 

Valorificând expertiza tehnică a BRINEL, am abordat cu încredere provocările complexe asociate implementării sistemelor de mentenanță predictivă. Echipa noastră a simplificat configurarea, integrarea și gestionarea serviciilor cloud necesare, depășind obstacolele menționate mai sus, precum construirea infrastructurii cloud, machine learning și IoT, accelerând punerea în producție și asigurând implementarea rapidă și eficiența operațională.

Securitatea cibernetică este esențială în abordarea pe care o propunem. Am implementat măsuri adiționale de securitate pentru a proteja datele sensibile, pe lângă cele deja existente, în special având în vedere riscurile sporite generate de integrarea dispozitivelor IoT și a sistemelor de analiză a datelor. Soluțiile noastre încorporează protocoale robuste, practici de transmitere securizată a datelor, cât și monitorizare proactivă pentru a detecta și elimina rapid potențialele vulnerabilități.

Amazon Monitron completează și facilitează eforturile noastre, oferind o soluție simplă și ușor de utilizat pentru mentenanța predictivă. Monitron automatizează procesele de colectare și analiză a datelor și poate produce alerte din prima zi bazându-se pe standardele ISO selectate, furnizând informații ce permit acțiuni imediate. Mai mult, Amazon Monitron utilizează un process de învățare continuă pentru a rafina și îmbunătăți continuu alertele produse, adaptându-se la condițiile operaționale în schimbare și maximizând precizia predicțiilor. Acesta se integrează ușor cu infrastructura existentă, reducând complexitatea și costurile asociate cu configurarea și întreținerea. Monitron include, de asemenea, măsuri de securitate cibernetică pentru a asigura integritatea și confidențialitatea datelor, sporind fiabilitatea generală a sistemului.

Combinând expertiza BRINEL și Amazon Monitron, am dezvoltat o soluție completă, care abordează provocările expertizei tehnice, securității cibernetice, investiției inițiale și gestionării eficiente a datelor. Această abordare colaborativă permite companiilor precum Rottaprint să optimizeze strategiile de mentenanță a utilajelor, să reducă riscurile și să obțină o eficiență durabilă.

REZULTAT

Având în vedere succesul obținut până acum, Rottaprint intenționează să-și extindă utilizarea Amazon Monitron la întreaga sa linie de producție. Compania anticipează că această implementare va genera o schimbare culturală și va susține și facilita continuarea transformării sale digitale, valorificând datele și perspectivele dobândite pentru a îmbunătăți procesul de business.

DESPRE BRINEL

BRINEL, parte a iQanto, oferă soluții și servicii IT avansate: soluții moderne și sustenabile de Data Center, loc de muncă digital, servicii cloud, modernizarea aplicațiilor folosind tehnologii open-source sau soluții low-code/no-code, AI/ML, transformarea business-ului folosind ERP, soluții de securitate cibernetică, consultanță și managed services. BRINEL oferă soluții personalizate clienților, indiferent de stadiul acestora în procesul de digitalizare, asigurând strategii scalabile și de viitor, aliniate obiectivelor lor specifice de business și nevoilor tehnologice.