“Despre munca la distanță și continuitatea afacerii”, un webinar ancorat în realitate

BRINEL a susținut împreună cu Cisco, vineri 24 aprilie, webinarul “Despre munca la distanță și continuitatea afacerii”.  Participanții au asistat la prezentări menite să-i ajute să gestioneze situația actuală, dar și efectele pe termen mediu și lung ale “crizei corona”.

“Cu două-trei luni în urmă spuneam că modul de lucru se schimbă, atunci erau alte criterii pe care ne bazam, ne gândeam la avantajele pe care le oferă tehnologia, la mobilitatea extraordinar de mare pe care o aveam. Eram toți în mișcare și trebuia să fim foarte agili și să ne adaptăm. Ei bine, acum, aceeași tehnologie ne ajută, fiind mult mai puțin mobili, lucrând mult mai mult de acasă, fiind izolați unii de ceilalți. Și pentru transformarea de atunci și pentru cea de acum avem nevoie de unelte bune, unelte de încredere, care să ne asigure confortul și securitatea”, a explicat Răzvan Atimariti, Collaboration PSS Cisco.

Specialistul Cisco a prezentat cele mai noi funcționalități Webex, bazate pe inteligență artificială, cum ar fi: opțiunea de a accesa un profil cu informații de business despre un partener sau un client nou, construit pe baza informațiilor publice disponibile în mediul virtual; capacitatea sistemului de a identifica zgomotele de fond și de a acționa astfel încât acestea să nu perturbe întâlnirea sau lista de sarcini pe care le poate îndeplini, Eva, asistentul virtual al platformei.

Pe lista device-urilor de ultimă generație pe care Atimariti le-a trecut în revistă în panelul său se numără: tabla cu ecran tactil, destinată mediului educațional, dar și echipamente pentru oamenii care lucrează în zone izolate sau de risc, care se integrează perfect cu Webex pentru a maximiza rezultatele. Dintre soluții aduse în discuție amintim soluția de telefonie din cloud și soluțiile de telemedicină.

Cum pot câștiga angajații în cibersecurity lupta asimetrică cu hackerii?

Ovidiu Neghină, CyberSecurity Sales Specialist Cisco a făcut un inventar al soluțiilor de securitate cibernetică, la care organizațiile pot apela petru a crește nivelul de siguranță al datelor și pentru a respecta cerințele GDPR. Specialistul spune că numărul de atacuri este în continuă creștere și se așteaptă păstrarea trendului ascendent.

„A crescut foarte mult riscul în mediul IT din cauză că suntem mai interconectați ca oricând, a crescut nevoia de a lucra de oriunde, avem aplicații în cloud, în datacenter, un mediu hibrid care a extins suprafața de atac disponibilă pentru atacatori. De asemenea, numărul de atacuri a crescut în intensitate în ultimii ani și credem că va crește în continuare, de la atacuri simple, până la atacuri complexe, de tipul advanced persistent threats”, a atras atenția Neghină.

Printre soluțiile recomandate de specialistul în cibersecurity se numără: Cisco Duo, Cisco Umbrella, Cisco AnyConnect și Cisco AMP for Endpoints, toate disponibile gratuit până la 90 de zile, în funcție de produs.

Serviciile BRINEL- puntea între soluții și nevoi

Colegul nostru, Claudiu Boar, Networking Manager, a încheiat seminarul web cu prezentarea unui studiu de caz despre adaptarea infrastructurii BRINEL la noile cerințe de muncă la distanță.

A venit luna martie și era foarte clar că ceea ce se întâmplă în lume nu este o glumă. Managementul companiei a reiterat ideea, conform căreia cea mai importantă resursă a firmei sunt oamenii din interiorul ei și s-a pus întrebarea ce putem face pentru a asigura sănătatea echipelor? Infrastrucutra o aveam, doar că de la un număr de conexiuni mobile limitat s-a ajuns la aproximativ 200 de conexiuni astfel încât colegii să poată lucra în siguranță. Și așa a început provocarea”, le-a explicat Claudiu Boar participanților.

Informațiile IT au fost completate de intervenția Antoniei Colibășeanu, analist geopolitic, care a expus o parte dintre schimbările aduse mediului de afaceri de actuala criză. 

Dacă sunteți interesat să participați la evenimentele on-line desfășurate de BRINEL, trimiteți un e-mail pe adresa marketing@brinel.ro și vă includem în baza noastra de date.