Structuri de calcul

Structuri de calcul

Structuri de calcul

Considerand  infrastructura IT actuala, tehnologiile de procesare bazate pe servere continua sa ocupe un rol important in arhitectura retelei fie ca sunt gazduite in Centre de Date sau raspindite geografic, facand parte din medii de calcul convergente sau hyperconvergente, indiferent ca sunt virtuale sau masini fizice.

Servere noi

Serverele depasite din punct de vedere tehnic si moral, reprezinta unul dintre factorii detrimentali ai fluiditatii fluxurilor operationale din cadrul unei companii. Reinnoirea metodica a bazei instalate de echipamente IT este una dintre cele mai eficiente metode de reducere a costurilor, echipamentele din noile generatii oferind un cost total de proprietate (TCO) sensibil mai scazut si protectie marita relativa costurilor neprevazute cauzate de functionarea defectuoasa a sistemelor vechi sau de intreruperea functionarii respectivului serviciu (lipsa suport).

Consolidarea serverelor

Consolidarea serverelor, in sensul eficientizarii si maximizarii capacitatii de procesare vine in intimpinarea virtulizarii serverelor - una dintre cele mai de impact tehnologii care afecteaza intreaga piata IT. Principalul motiv pentru care tot mai multe companii adopta tehnologiile de virtualizare ale serverelor este reprezentat de avantajele aduse in eficientizarea si optimizarea infrastructurii, de economiile pe care acestea le pot genera. Dezavantajul modelului clasic este nivelul de subutilizare al serverelor fizice - din punct de vedere al puterii de procesare - în mediul de productie.

Sistem de calcul HPC

In plus, situația actuală de creștere accelerata a procesarii volumelor de date, capabilitatile privind accesarea acestora, totodata cu schimbarea rapida a cerintelor din mediul de business sau academic, determina tot mai multe companii mari si insitutii sa opteze pentru un sistem de calcul de performanta avansata de tip HPC (High Performance Computing) care poate fi  precursorul unui sistem de Cloud Privat.

Sisteme integrate

Consolidarea, innoirea/upgrade-ul , virtualizarea serverelor, HPC – viitorul este al Sistemelor Integrate, al infrastructurilor Hyper-Convergente avand ca scop adoptarea rapida a mediilor de tip cloud privat (din centrele de date), bazate pe o  infrastructură sigura, preconfigurată, scalabila, usor de implementat si administrat, fara degradarea performantei in timp, permitand automatizarea serviciilor IT. 

Solutii oferite de BRINEL:                                                      

  • Solutii de procesare date, consolidarea si optimizarea infrastructurii de servere cu procesoare CISC de la HPE, CISCO (UCS), DellEMC, Lenovo sau RISC – IBM, Oracle;
  • Solutii de Virtualizare Servere bazate pe tehnologii VMware, MS Hyper-V, Citrix;
  • Solutii HPC (High Performance Computing) – HPE, IBM, Lenovo;
  • Solutii de infrastructura convergenta si Hyper-Convergenta, HPE (SimpliVity), Lenovo (Nutanix), DellEMC (VxRail, Nutanix).

Expertiza Brinel:

  • Analiza şi Auditarea Infrastructurii;
  • Dimensionare si Design Servere;
  • Instalarea si configurarea noilor echipamente (corelata cu strategia de migrare);
  • Optimizarea si Testarea fluxurilor de productie;
  • Administrarea Infrastructurii de Servere (on-site si remote);
  • Interventie pe diverse niveluri de SLA (autorizat vendor), Help Desk/Support 24/7.

 

Contact