Edy Group gestioneaza eficient activitatile de transport si logistica cu Microsoft Dynamics Nav

EDY Group alege BRINEL pentru integrarea aplicatiilor economico-financiare intr-un sistem unitar, accesibil din orice locatie a companiei. 

Am propus o solutie care sa integreze dimensiunile financiar-contabile si care sa ofere garantia unei stabilitati pe viitor.

Automatizare

Rapoarte in timp real

__________________

optimizarea activitatii personalului

Acces rapid la informatii

______________________________

Cresterea vitezei de raportare si acuratetea datelor

Solutia implementata permite sustinerea afacerii pe termen lung, astfel incat EDY Group isi consolideaza pozitia de lider (est)European in domeniul transportului.

Edy Group gestioneaza eficient activitatile de transport si logistica cu Microsoft Dynamics Nav

Solutia Microsoft Dynamics™ NAV, implementata de BRINEL, ne permite sa ne dezvoltam intr-un ritm sustinut, fiind in permanenta la nivelul necesar tinand cont atat de dezvoltarea business-ului propriu, dar si de cel al clientilor nostri.

Mircea Darabant - Administrator, Alin Trans International (membra a grupului Edy)

Cel mai important jucator in piata din domeniul transporturilor, distributiei si a managementului logistic, Edy Group are momentan peste 1800 de angajati, sedii in Deva, Timisoara, Cluj-Napoca, Bucuresti, Craiova, Constanta. Este prezent in mai multe domenii de activitate: servicii de transport (cu o flota de 1250 de camioane), casa de expeditii, spatii de depozitare pentru clienti (20.000 mp deja in exploatare si inca 20.000 mp in constructie), distributie de carburanti (15 statii in Romania + prezenta internationala prin retele partenere), service pentru autocamioane si semiremorci in Timisoara si Deva (parte a Volvo Action Service Network), broker de asigurari, Edy Group desfasoara activitati diverse, a caror complexitate acopera practic intreaga gama de servicii din domeniul LSP (Logistic Service Providers).

Plecand de la utilizarea unor solutii informatice bazate pe aplicatii disparate, neintegrate, precum si a unui sistem ERP fara integrare la nivel de grup de firme, grupul Edy se confrunta cu lipsa de integrare a informatiilor financiar-operationale, ceea ce duce, implicit, la costuri mari de operare si control. Optimizarea acestor procese este o necesitate pentru a oferi clientilor un nivel inalt de servicii si in acelasi timp o baza solida pentru a beneficia de imbunatatirile tehnologice.

Specialistii BRINEL au propus solutia Microsoft Dynamics Nav care integreaza dimensiunea financiar-contabila intr-un system unitar, precum si o solutie prin care sa se gestioneze eficient transportul si a depozite grupului, activitati ce stau la baza activitatii operationale specifice grupului. Pentru aceasta s-a propus implementarea de module (add-on-uri) specifice companiilor de transport şi logistica, complet integrate cu solutia Microsoft Dynamics™ NAV .

Procesul de implementare s-a desfasurat in mai multe etape, incepand de la cerintele minimale de facturare, la care s-au adaugat ulterior cerinte suplimentare din zona logistica, adaptate nevoilor de afaceri ale companiei.

De asemenea a fost implementat un flux de comunicare automatizat: client - dispecerat - sofer - client. Aceasta a necesitat interfatarea cu sistemele clientilor (importul comenzilor clientilor; comunicarea starilor si a timpului estimat de ajungere la incarcare pentru comenzil de transport aferente), interfatarea cu computerele de bord din cabinele soferilor (pentru transmiterea comenzilor si actualizarea starilor acestora) si cu sistemul de urmarire si pozitionare globala GPS (pentru recalcularea ETA).

Solutia Microsoft Dynamics™ NAV, implementata de BRINEL, ne permite sa ne dezvoltam intr-un ritm sustinut, fiind in permanenta la nivelul necesar tinand cont atat de dezvoltarea business-ului propriu, dar si de cel al clientilor nostrii, cu care schimbam informatii plecand de la ofertare si pana la nivelul livrarii si urmaririi incasarii, utilizand aceleasi standarde occidentale.

Mircea Darabant Administrator Alin Trans International (membra a Grupului EDY)

Solutia integrata si add-on-urile dezvoltate pentru compania noastra, permit desfasurarea unei activitati eficiente la nivelul standardelor partenerilor nostril externi, dar asigurandu-ne si de indeplinirea cerintelor locale contabile.

Mircea Darabant Administrator Alin Trans International (membra a Grupului EDY)

Pentru ritmul mare de crestere a afacerii noastre, solutia implementata joaca un rol esential, putem achizitiona noi module, dezvolta noi solutii conexe cu BRINEL, evitand nevoie schimbarii solutiei informatice existente. Orice schimbare de acest gen, implica costuri si riscuri majore, asa ca Navision si BRINEL sunt garantia noastra pentru stabilitate si viitor.

Mircea Darabant Administrator Alin Trans International (membra a Grupului EDY)

Beneficiile obtinute in urma implementarii

  • Standardizarea informatiilor datorita integrarii proceselor
  • Vizibilitate sporita a situatiei economico-financiare
  • Eficienta personalului prin eliminarea introducerii de date redundante
  • Cresterea transparentei companiei in relatiile de afaceri
  • Cresterea acuratetei datelor si informatiilor
  • Scalabilitatea afacerii permitand sustinerea afacerii pe termen lung.

Prin introducerea unor tehnologii informatice de ultima ora, EDY Group si-a asigurat o imagine mai extinsa si mai precisa asupra situatiei si operatiilor sale economico-financiare. Pe langa aspectele tranzactionale, cu impact asupra gradului sporit de control al operatiilor, este, de asemenea posibila constituirea unei baze de date istorice pentru accesarea si analizarea informatiilor pe termen mediu-lung, cu impact asupra deciziilor tactice si strategice ale grupului. In felul acesta grupul EDY Group si-a consolidat pozitia de lider (est)european in domeniul transportului.

Clientii despre noi
Case Study
Case Study
Case Study
Case Study
Case Study
Case Study
Case Study
Case Study
Case Study
Case Study
Case Study
Case Study
Case Study
Case Study
Case Study
Case Study
Case Study
Case Study