INTEGRATOR SOLUȚII DE COMUNICARE COMPLEXE

 

O soluție dezvoltată de BRINEL în cloud-ul Azure, destinată gestionării securizate și eficiente a diferitelor tipuri de comunicații folosite în accesul de la distanță între un prestator de servicii și clienții acestuia. Suportă conectare Client VPN, Site-to-site VPN, TeamViewer sau altele. Soluția este compatibilă cu produsele Cisco, Checkpoint, Juniper, Citrix.

INTEGRATOR cu soluții de comunicare complexe pentru clienți de toate dimensiunile și de maturitate IT diferită. Tehnicienii (sau partenerii) se conectează de la distanță la rețeaua clientului pentru a oferi suport de la distanță. Clientul hotărăște de obicei ce metodă de conectare se va utiliza; Client VPN, Site-to-site VPN, TeamViewer (sau altele similare).

Scopul acestui serviciu este de a oferi un mijloc flexibil și eficient, de a sprijini și monitoriza de la distanță soluții de produse tip „INTEGRATOR” în mediile externe ale clienților. Să înlocuiască soluțiile de acces la distanță folosite cu un serviciu bazat pe cloud.

 

SCOPURI ȘI OBIECTIVE

 

Azure Remote Access Management (ARAM) se va folosi pentru asistența clienților de la distanță într-un mod sigur și fiabil. Soluția prezentată intenționează să:

• Reducă cheltuielile generale

• Orienteze gândirea spre inovație

• Ajute clienții să se concentreze pe afacerea lor de bază

• Reducă timpul dedicat gestionării infrastructurii

• Elibereze capacitatea de investiții

• Facă trecerea de la Capex la Opex

PROVOCĂRI ȘI ABORDARE

 

• Conectarea la mai mulți clienți expune atât Furnizorul, cât și clienții la amenințări IT. Furnizorul trebuie să protejeze atât datele / rețelele clientului împotriva intruziunilor și infecțiilor malware, cât și propriile date / rețele. Furnizorul nu are personal pentru a menține și a rula un serviciu care să furnizeze mii de conexiuni cu clienții, disponibil lunar 99,9%.

• Serviciu complet administrat pentru acces la distanță sigur și fiabil către tehnicienii Furnizorului și partenerii furnizorului.

• Soluție bazată pe Azure - fără hardware și software în centrul de date al Furnizorului.

• Furnizorul consumă soluția prin acces securizat la clienții proprii.

 

SOLUȚII FUNȚIONALE LA NIVEL ÎNALT

  • Site to Site VPN:

- Permite conectarea la toți furnizorii principali de VPN IPSEC, de exemplu Cisco, Checkpoint, Juniper, etc.

- Trafic izolat per client care permite în continuare suprapunerea rețelelor țintă ale clientului

  • Client VPN:

- Permite conectivitate la toți furnizorii principali de servicii client VPN, de exemplu Citrix, Cisco, Checkpoint, Juniper, etc. folosind HTTPS și IPSEC, inclusiv suport acolo unde este necesar pentru autentificarea cu 2 factori

- Trafic izolat per client

  • Cerințe de asistență de tip desktop la distanță

- Suport pentru TeamViewer, GoToAssist, WebEx

  • Acces/Acces utilizator

- Abilitatea de a utiliza autentificarea cu 2 factori atunci când se face în afara WAN

- Lista de acces depinde de apartenența la grupul AD

- Mai multe conexiuni posibile de la soluția care permite mai multor tehnicieni să facă conexiuni de ieșire păstrând în același timp traficul de la VPN-urile mai multor clienți izolat

- Conform GDPR

SOLUȚII CU O ARHITECTURĂ DE NIVEL ÎNALT

Azure Remote Access Management

Studiu de caz: Furnizor global de soluții axat pe TIC în domeniul sănătății

 

ABORDARE TEHNICĂ

Stiva tehnologică: Autentificare director activ Azure, Azure Vault,  Asp.Net Core 3.0 bazat pe REST, serviciu Azure App Insights, Cont de stocare, Tablou de bord și rapoarte, RDP în browser.

PROVOCARE

Furnizor de top, la nivel global, în industria medicală, oferă asistență pentru mai mult de 500 de spitale din 12 țări. Aplicația trebuie să îmbunătățească comunicarea în spitale, folosind o platformă cloud prin care inginerii care oferă suport tehnic se conectează direct la sistemul informatic al spitalului în condiții de securitate cibernetică maximă.

SOLUȚIE

Portalul ARAM care urmează să fie utilizat de către tehnicieni la nivel mondial se conectează de la distanță la rețeaua clientului pentru a oferi asistență la distanță. Clientul hotărăște ce metodă de conectare se va folosi: VPN Site to Site: conectare la toți furnizorii majori de VPN IPSEC, trafic izolat per client, conectivitate la toți furnizorii principali de client VPN, suport desktop la distanță TeamViewer, GoToAssist, WebEx, autentificare cu 2 factori în afara WAN, listă de acces dependentă de apartenența la grupul AD, conexiuni multiple din soluție care permit mai multor tehnicieni să facă conexiuni de ieșire păstrând în același timp traficul izolat de VPN-urile diferite ale clienților, multisesiune pentru tehnicieni, în conformitate cu GDPR.

PROGRAMAȚI O DISCUȚIE CU UN SPECIALIST BRINEL

.

Informare referitor la prelucrarea datelor Dvs

BRINEL prelucreaza datele Dvs cu caracter personal trimise prin intermediul acestui formular, conform Regulamentului "Protectia Datelor cu Caracter Personal", in SCOPUL solutionarii solicitarii Dvs. 

Pentru detalii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si la drepturile de care beneficiati, va recomandam sa cititi documentul "Protectia Datelor cu Caracter Personal" disponibil aici!